Svensk hiphop!



Ett gammalt rackarns klipp från musikbyrån.

Känslan kommer tillbaks!

Ikväll ställer sig Mange på Debaser Medis scen och kommer troligtvis riva av en show utan dess like. Eller? Hehe. Det blir nog kul iaf. Med sig har han min och alla flickors favorit Thomas Rusiak. Frågan är hur delaktig Rusiak är i showen, men det blir nog najs. Rusiak har ju trots allt en del verser på Manges plattor så helt tyst kan han inte vara. Dags att börja peppa med alla Manges hits nu!

Innan Mange går på kommer Hemmalaget kör en show med artisterna Paragon + SexFemman och Ison & Fille. Låter som en fest va? Paragon är aktuell med nya singel + video, plattan kommer i vår. Jag lovar dig här och nu Per, inom kort ska jag skriva en lång post om vad som händer på svenska hiphopscenen. Det händer mycket just nu, det är väldigt kul. Synd bara att inget kommer på vinyl, hade behövt utöka min vinylsamling med svenska släpp.

Det sitter två dudes i Västerås som kallar sig för Kings of the Universe och skapar musik. House skulle jag nog kalla det. Dom har gjort en remix på Paragon - Aavisst!, sug hem den här. Låter riktigt fräsht!
Ena duden har gjort en massa sköna reggae-remixer oxå, då går han under namnet Kyaal. Hans kändast remix är nog Petter - Storstadsidyll. Det blev en video till den. Ingen speciell direkt, det är den då Petter och Desmond Foster cyklar runt på söder. Sommar Classic!

Laidback + Tensta

image39

Jag och min vän Fredrik är väldigt duktiga på missa Laidback Luke. Vi kommer alltid på olika anledningar att inte gå när han lirar, men innan det brukar vi peppa oss i månader för att se honom. Ikväll lirar han i Stockholm, kanske är det dags. Idag är ju väldigt opeppad och det kanske är just det som kan vara vad som krävs för att jag ska gå.
Senast jag såg honom bakom skivspelarna var på grodan för knappt ett år sedan. Då lirade han med Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso. Som ni förstår var det grymt bra. Svårt att misslyckas med en sån line-up. Man vill ju gärna inte se honom igen om det inte är lika bra.

Ikväll lirar även Lazee på café opera. Och så är det invigning för den nyrenoverade Solo-butiken vid Norrmalmstorg. Frågan är om jag pallar något av det. Jag har fått nån slags inflammation i nån magmuskel. Blir film i soffan. Men stick ut och roa er ni andra.

Mer skor

image38
New Balance gör allt rätt på den. Lila och Canvas. Det blir inte mycket bättre än så. Den här bilden har cirkulerat på internet ett par månader nu, men inget händer. Tyvärr är modellen ingen hit, men jag tycker adidas och nike ska ta till sig denna info och börja fundera på en motsvarighet. En lila canvas af1:a vore inte helt fel till i sommar när jag ska plocka fram mina lila chinosshorts.
Ni som känner mig vet att jag är en sucker för lila, men har inte så många lila skor som jag borde ha. Jag har bestämt mig för att sätta köpstopp på skor som inte är lila. Detta kommer innebära att jag köper cirkus ett par skor per år. Ska nog lägga mer pengar på upplevelser i år. Resa och ha kul.

Snart är det lunch, sen ska jag gå och söka jobb. Wish me luck!

Nike gör det igen

image37

Jag sa precis att jag skulle lägga upp färre bilder, men i och med att jag ska va en sneakerfreak och skriva lite om sneakers måste jag ju lägga upp bilder. Lite tråkigt att skriva om sneakers och ni inte vet hur dom ser ut, inte sant?
Nike har gjort ett gäng väldigt fula skor på sistone, alla med gemensamt tema. Nämligen att de ska ta en viss models färger och sätta på en annan modell. I detta fall har de tagit den klassiska skon Nike air safari och gjort den som en air force 1. Äckligt säger jag. Vadå säger ni. Tänk er att ta dodge viper stripsen och sätta på en volvo 240. Så känns det för mig när dom gör en så här sko.
Inte nog med detta. Det ska komma en infrared af1, air max 90 infrared ska komma med nike free sula..
Jag väntar på att Nike ska släppa de första af1:orna i OG färgerna. Hög lila! Mumma!

Så här ser originalet ut. Klicka här

Min blogg

Jag har lagt märke till att väldigt många inlägg innehåller antingen en bild eller ett filmklipp. Jag tycks ha svårt att hålla mig till enbart ord. Blir lätt lite kladdigt med för mycket bilder insåg jag nu. Ska skriva mer istället. Jag gör ju gratisreklam för Ambassadeur när jag lägger upp deras flyer. Från och med nu tar jag betalt för såna tjänster. Maila mig för prislista!

Ibland får jag ett sug att skriva om t.ex. Looptroop och gör ett inlägg om dom här. Men jag vet inte alltid vad det ska stå, så jag nöjer mig med att skriva något kort och fyller sedan på. Detta sker rätt sällan märkte jag nu. Men idag har jag editerat några inlägg så ni, mina läsare, ska få lite nytt att läsa.
Mycket nöje!

Tyskarna är roliga

Tyskarna gör de roligaste reklamfilmerna. Så är det bara. Det roliga med dom som visas i Sverige är ju att de är dubbade. Tyskarna har så grymma skådespelare att vi i Sverige inte ens vågar oss på att försöka spela in en likadan, istället dubbar vi dom.
De roligaste filmerna de gör är de när en familj samlas i köket eller på en terass eller liknande. Det är alltid sol, allt är rent, glada färger, det lyser verkligen om alla människor. Man får vibben av att det är lördag och barnen ska få något snask. Jomenvisst är det så, men får dom godis? Nej, det är små paket med ost!! MUUUUUMMMSS! Bara tyska barn äter ost hellre än godis.

Här är en klassisk reklamfilm från Tyskland. Underbart kul.

Marinera den här!

LoopTroop Rockers - Marinate

Här nedan kommer videon till första singeln från nya plattan. Det låter fräsht, hett och lite grymt!


Jag tycker iofs att det embees sång inte är tillräckligt bra för att va med på låten, även om det är kul att han är med på låten. Lite mkt skrik över den. Hade hellre hört typ Chords sjunga.
På tal om Chords så har även han släppt en ny låt, kolla runt på bloggarna så hittar ni den. Jag pallar inte länka. Den låten är ingen hit, men det ska bli kul att höra hur albumet låter. Jag har en känsla av att det blir mindre hiphop och mer funk. Mycket guitar. Skulle va kul att höra Chords på Embee beats. Alla verser han gästat trupen på har varit bäst på låten. Flyphonic får också producera åt honom, men skippa Måns nu. Vi har fått nog av honom.

EDIT

Okej då, här får ni adressen till Chords - Blind to the facts

Ikväll kör vi igen!

image36

Världens bästa Axwell kommer till Stockholm för en kväll! Han har inte varit här sen i april förra året, så det gäller att passa på. Jag är riktigt peppad nu. Köpte precis en flaska bubbel till förfesten! Ni kör vi!
Kom dit för bövulen!!!

Axwell - Watch the sunrise är nog den låten som får mig vilja åka till Ibiza en sommardag, dricka drinkar i poolen, gå ned på stranden och dansa när solen går ned, dra in på klubben och dra linor tills solen går upp igen!

Krönet blir Bauer

image35

Restaurang Krönet på götgatsbacken har legat nere för "renovering" en tid nu, men nästa vecka öppnar det igen. Nu går krogen under namnet Bauer och ska enligt ordet på gatan ha en sjuhelvetes bra söndags-brunch. Det känner jag lite är the new black för våren 08. Vad är bättre efter en tung lördag, om inte en sen söndags-brunch vid slussen, sen djurgårdsfärjarn över till Skansen, följt av en underbar promenad i vårsolen?
Jag ser redan fram emot det! Invigning nästa vecka, så det får vi ta och kolla in tycker jag!

Fibes igen



Den här låten var min favvolåt i somras. Tyvärr är min iPod jag hade då trasig, annars hade jag kunnat kolla hur många spelningar den fick i somras. Jag snittade nog 3 lyssningar om dagen i 2 månader. Det tycker jag är rätt mycket. Riktigt skönt after noon delight låt, eller lite after party smotch, eller lite softning bara. Det ända jag saknar är the T-pain voice decoder. Fatta vilket lyft det skulle ge låten.

Alex Schulman reggar TV4sverige.se - TV4 rasade

Han är rolig den där Alex.
Läs mer här

Dom har för övrigt börjat blogga igen. Lite kul val av hemsida, nämligen för en tidningen i Värmland.
Läs den här

Och en sista grej om bröderna, eller iaf en bror. Alex är numera med i TV4s "Kvällsöppet" med Lennart Ekdahl. Vet inte hur det är, men för er schulmanfreaks är det kanske kul att se.

ISTANBUL!



Sinnessjukt bra låt!
Min vän Filip som jag presenterad här på bloggen för en tid sedan introducerade mig för mannen som skapat denna underbar låt. RJD2 heter producenten/artisten. Checka honom asap!

DILLA DAY!

image34

Rest in peace James Yancey aka Jay Dee aka J Dilla.

2 år har gått nu och jag måste säga att det märks tydligt på min vinylsamling. Finns inte lika mycket bra hiphop att köpa längre. Tråkigt.
Idag kommer iPoden, iTunes och vinylspelarna endast spela musik som skapats av mannen ovan!

Ny mobil!

image33
Jag har länge klagat på att min mobil inte funkar som jag vill att den ska göra. Dom problem slipper jag nu. Jag har äntligen hittat en mobil jag verkligen vill ha. Vertu är märket. Riktigt najs. Hittade en helt ny på blocket till vrakpris, nedsatt med hela 10 000:-. Den här lilla skönheten går loss på 43 lax! Som hittat. 2 års garanti också. Det bästa är att de inte går att köpa i Sverige längre. Limited edition style! Jobbigt om jag super bort den, eller tappar i vattnet. Då blir man lite ledsen. Jag undrar om det är något försäkringsbolag som vill ta sig an den, och köra med 500:- i självrisk..

Nike byter sko

image32

Förra året firade Nike att deras sko air force 1 fyllde 25 år. i år så är det modellen dunk som ska firas. Jag fattar inte riktigt poängen med det. De kommer ju inte toppa förra årets pushande av af1, så varför göra något i år igen som kommer att jämföras med året innan. AF1s firande kändes iofs lite sådär, 15 par blev det bara. När jag såg de första dojjorna trodde jag att jag skulle bli ruinerad, men jag slapp.
I år är det som sagt dunken som firas och en kul grej Nike gör då är att de släpper 7 dunks i 7 olika städer. Den första (bilden ovan), släpps i New York, i butiken Nort/Recon. De andra städerna är Tokyo, Paris, London, L.A., Hong Kong och Rio De Janeiro. Varje dunk kommer i väldigt limiterad upplaga, endast 86 par. Fett!
Det tråkiga är att samtliga skor kommer va svarta med gummisula, det är bara skosörena som kommer ändras i princip. Varje sko ska få en färg från staden typ, och tydligen fick New York skon bli grön(?).. Nu har jag ju inte sett de andra skorna än, så det är tidigt att klaga, men det känns lite fantasilöst. Premium Black Leather är iofs najs, men detta är inget som hamnar på min önskelista.

3 års kalas med Landet

image31

Lineup till treårsfesten..
Nu verkar det som att vi börjar få koll på vår lineup.. Så här ser det ut:

Audiofon-rummet
Live: Everyday Sensations
Dj´s: Klubb Pastis, klubb Maddekarin plus många fler..

Club Radio Locash-rummet
Live: Alexis Weak
Dj´s: Babyman, Kocky, Nils & Adrian (Le Choix)
Mc´s: Rosanna, Ozzoz

Tuppjuck-rummet
Live: Allouatta, Satan Takes A Holliday, Bold Faces
Dj´s: Jon & Max

Hux Flux-rummet
Live: Montauk och John's Candy
Djs: Niklas Loman (Everywhere) & Casandra Cornelio (Ölrave), Hux Flux Achtung Babies
Inredning: Maria med Trassel
Visuals: Daddy O + O's vänner

Camino Del Sol-rummet
Dj´s: Team Skidoo(Ben Gottlieb, Leolyxxx)
plus - superfina superhemliga gäster
Heimat
Live: Hell On Wheels, Indie the Organ Slayer
Dj´s: Anecdotmannen, EmaEmil, Jonas, Calle

Bravehat
Live: Assid, Mr Perfect
Dj´s: Ceasar, Roxetta, Kommittén
HundenKattenGöken-rummet
Dj´s: Blackallan, James Brun, Mike Sidetrack, Böj Flygare Docklands, Hinke B (Konstruction), Diana Rada, Alex Widmark
Visuals: Instructions

Svenska Musikklubben-rummet
Live: Du, din vän och alla andra. Karaoke hela natten.
Dj´s: SvMk och vänner

Bring All Your Friends- rummet
Live: Isle of Lillies, Bernadotte, Exploding Hearts
Dj´s: Gudmundur, Daniel, Filipa, Johan, Martin
Visuals: Wreck Creative Studios

99th Floor-rummet (Landets övervåning från klockan 20.00)
Live: The Voladores
Dj´s: Tom, Måns och Sebastian

Uteserveringen
Dj´s: Göran Lagerberg och Jens Sjögren

Stora Baren
Hemlig lineup


Texten kommer från Landets blogg.

THE BOSS!



Tidningen The Fader har gjort en liten intervju med Rick Ross. Suveränt kul!
Alltid något man kan gotta sig med till dess att plattan kommer. Iofs lär den va kass, om han inte har med en massa gäster. Bossen kommer aldrig grejja gör en bra skiva på egen hand. Singeln Speedin´ är ju hur bra som helst tack vare R Kelly. Och senaste låten som läckte, I´m the boss är hyffsad tack vare T-pain.
Han är en riktigt gäst-vers-rappare Rick. Han passar på såna låtar där det kommer en kavalkad av rappare, se "I´m so hood"-remixen.

Slå på kanal 5

Raheem DeVaughn kommer medverka på Jay Leno Show ikväll! Om du missar så se reprisen imorgon, eller sök på youtube efter det. Gryyymt! Ett litet nattips bara.

Grym sångare som släppt ett album nyligen, plattan heter "love behind the melody". Kolla upp den. Gillar du Maxwell, Bilal, D´Angello och liknande, så kommer du definitivt gilla denna mannen.
Här finns två låtar att tanka hem med honom;
Raheem DeVaughn - Desire
Raheem DeVaughn - Four Letter Words


Länken kommer från den grymma bloggen wifebeaterlove.se

Måste ba kolla in denna med Maxwell när ni ändå är igång;


Sjuk röst han har den där Maxie! Som El-Klasse säger;"Han låter bättre live än på skiva". Jag är beredd att hålla med.

Mest spelade låtarna i iTunes

1. Janet Jackson - Rock with u
2. Kylie Minogue - In my arms
3. Lykke Li - Little bit
4. R. Kelly - I wish
5. Snoop Dogg feat Robyn - Sexual eruption remix
6. Usher feat Alicia Keys - My boo
7. Usher feat Young Jeezy - Love in the club
8. 6ex5emman - Anarkimusik
9. Adam Tensta - My cool UMYO remix
10. Beanie Sigel feat R. Kelly - All of the above

Vad säger det om min musiksmak egentligen?
Kanske borde skriva hur många gånger jag lyssnat på dom?
Nästa vecka får vi hoppas det är lite nya låtar på den där listan, man vill ju ha lite variation i spelaren.

Ny video med Mange Schmidt!



Ni som hört Ken - Jagad förstår varför den här låten är lite extra kul, speciellt när Ken är med på låten.
Kul video tycker jag. Inte supersnygg och inte superbra låt, men kul att Mange ändå har en tanke bakom videon. Han har ju dock gjort ett par riktigt kassa videos. Videon till Glassigt är ett tydligt exempel på när det kan gå fel. TIll den låten borde han ju gjort en skön lågbudgetvideo, inspelad på nån strand eller något. Inte stå vid en blue screen och lajja. Videon till talar ut är också rätt tråkig, men den är väl hyffsad. Men här är han på rätt spår. Fler videos i denna andra Mange!

Min nya dator

image31

Min nya dator är mer än en dator. Det är som att jag har fått en ny vän. En vän som smält in väldigt bra med mina andra vänner. Än så länge har alla mina vänner kommit överens med den nya vita pärlan. Den har många nya finesser som jag håller på att bekanta mig med, b.la en inbyggd kamera som man kan ha mycket kul. Det finns även en inbyggd mic, vilket gör skype mycket mer intressant. Det är mycket trevligt att se den man talar med över skype, plötsligt är inte 65 mil något avstånd längre. Jag ska försöka ta det global. Tyvärr har jag inte så många vänner och bekanta som är bosatta utomlands, så det hänger på dig Per. Släng in skype på din macbook så kan vi se på varandra live!
Idag köpte jag en hdmi-sladd. Det passade perfekt med den nya tv:n. Jag, Fibban och Feffe premiärkollade på en långfilm denna afton. Gone baby gone såg vi. Riktigt bra rulle! Passa på att se den om ni får chansen. Det är en "mörk psykologisk sci-fi drama"-rulle, som tar upp diverse extensiella frågor. Helt klart sevärd.

R Kelly!

image29

Det finns vissa artister som får göra vad som helst, jag kommer ändå stå bakom dom. Michael Jackson och R. Kelly är 2 bra exempel. I mina ögon är dom oskyldiga för vad dom nu har anklagats för. Jag menar, lite kiss har väl ingen dött av? Eller?
Den första artisten jag la in på iTunes på nya datorn var just R. Kelly. 353 låtar blev det. Känns som jag inte behöver lägga in fler låtar nu. Han är grym musiker, producent, låtskrivare, sångare... you name it! Det finns så oerhört många olika typ av låtar med honom, eller vad sägs om, She´s got that vibe, Gotham City, Snake, When a womans fed up, Greatest sex, Thoia thong, Playas only, Real Talk, I belive I can fly osv. Listan kan göras lång. Alla har de olika vibbar, men Kels behärskar alla. Jag brukar ofta översätta hans texter till svenska och nynna på dom. Funkar lika bra då hehe. Testa och gör det ni med. Jag kan tipsa om Sex Planet, I´m the worlds greatest och I´m fucking you tonight. Dom låtarna på svenska med Idol-Ola! Det vore något för gummorna i stugorna runt om i Sverige.

Det bästa jag hört på väldigt länge



Fick ett e-post från min musikvän i Malmö. Han skickade med en länk till en video på youtube. Videon ser ni ovan. Kan va det fetaste hiphoplåten jag hört på väldigt länge. Shawn Jackson - Feelin´ Jack. Jag har ingen aning om vem han är, eller om låten är gammal eller ny. Men det jag vet är att jag kommer leta efter fler låtar med den här duden. Jag får lite Detroit-vibbar av den. Grymt! Kul när man får upp ögonen och öronen för en ny artist. Hoppas det finns lite att dra hem nånstans. Lyssna och njut!
På tal om nya upptäckter. Blue-tooth! Shiit va smart det är. Min macbook kunde inte få in programmet som man måste ha för att lägga över bilden från mobilen till datorn. Vad gör man då undrar ni? Jo, man slår på blue-toothen på datorn och mobilen och vips så flyger alla bilderna över. Så russkigt smart det där. Känns som jag missat så mycket i teknikvärlden när jag suttit med min 8 år gamla dator. Nu är jag ikapp igen, lite grann i alla fall!

Shawn Jackson @ MySpace

Nattinlägg #?

Ännu en helg utan fylla. Det går bra nu!
Det tjänas mycket pengar på att inte gå ut, men jag känner att det är något som saknas när man sammanfattar veckorna. Jag saknar att stå i kö till att köpa en öl till överpris. Att komma hem med skoavtryck över mina nya sneakers. Vakna halva två och få fuckad dygnsrytm. Äta på donckan nån gång mellan fyra och fem på natten när det är som lugnast och trevligast där. Shiit va skönt det är att va hemma och äta godis och spela tv-spel. Speciellt nu på vintern. I vår när uteserveringarna öppnar kommer jag ta vinterna ölpengar och lägga på då istället. Blir super. Längtar redan till våren och att få gå med shorts. Solsemester i mars någon?

80´s baby!



Jag har oxå levt på 80-talet. Shiit was crazy!
Känner ni igen honom från videon jag postade ett tag sedan med Evidence? Han är en av grabbarna i soffan med en fett bong i knäet. Skön skådis är han oxå. Evidence poppar förbi i några sekunder i videon. Han slänger upp händerna och sjunger med i hooken nån gång mot slutet.
Det är sällan "roliga" raplåtar är bra, men här lyckas dom hyffsat tycker jag. Skönt beat. Rappen är inte helt tight, men han duger. Kul text och video är det i alla fall! Dirt Nasty!

Riktigt het den där!

image28

Baywatch var som bäst när David var med. Matt som han hette i serien var min favvo. Minns ni Logan? En dude från Australien som alltid jävlades med Matt. Dom tävlade lite om hon tjej Summer. Jag förstod aldrig varför Matt ville ha henne. Han haffade väl CJ aka Pamela Andersson sen. Bra val David! Det är det jag gillar med dig. Bra fingertoppskänsla! Han ser oerhört skönt nyvaken ut på bilden, men ändå väldigt stylad.
NO HOMO!
Jag gillar tv-serier. Nästan mer än långfilmer. Baywatch såg jag sjukt mycket på. Men inte lika mycket som på Beverly Hills och Melrose Place. Den sistnämnda är fortfarande en favvoserie.
Nowdays blir det inte så mycket. Ska precis börja kolla på Dexter. Har försökt ge mig in på The Wire och Sopranos, men de föll mig icke i smaken. Jag föredrar serier där avsnitten inte "hör ihop", som i t.ex. Entourage. Hoppas det kommer en till säsong i år. Grym serie det där.

Jag har några dåliga ovanor

Jag är en ung man i mina bästa dar och tycker mig ha ett rätt sunt liv. Men ett gäng dåliga ovanor har jag hunnit samla på mig. Jag är väldigt bra på att döda tid framför datorn. Jag lägger osunt mycket pengar på skor (även pengar jag egentligen inte har). Jag brukar vänta för länge mellan mina ansiktsrakningar så det blir ofta sår på kinderna när jag väl rakar mig. Jag är dåliga på att avsluta telefonsamtal, sägs det i alla fall. Jag brukar försvara det med att säga att det beror på vem jag pratar med. Jag har svårt att säga nej. Kan vara till t.ex. telefonförsäljare osv. Jag städar väldigt sällan, vilket hör ihop med att jag är allmänt lat. Fast inte lat på det klassiska sättet, jag är bara lat när det gäller att göra tråkiga saker. Jag tar för mig för lite. Jag kommer på många bra saker att göra, men gör dom inte sen. Jag handlar först och tänker sen. Därav min skosamling.

Nu kände jag att detta blev lite jobbigt. Jag gillar inte att gå in på såna här självdestruktiva beteenden. Vi lämnar det där och forsätter nån annan dag. Nästa inlägg ska behandla mina positiva sidor och allt bra jag gjort och fortfarande gör här i världen. T.ex. driver denna underbara blogg som ger er, mina läsare, ett ljus i eran mörka vardag.

Det kan inte vara så



Jag är ofta lite sen med att upptäcka artister "utanför" mina egna genrer, men jag diggar dom lika fett för det. Fibes, oh fibes är ett sånt band. Jag var med Dempas när han köpte debutalbumet, typ nån dag efter releasen, men då diggade jag dom inte alls. 2 år efter det började jag gilla "hiten" från den plattan. Den där låten om att the city got no bulevards. Svinfett. Sen kom uppföljaren och jag tyckte inte om singel, Get Up, så jag skippade att kolla upp albumet. Sen nåt år efter det var jag hos min syster i Malmö och hörde låten som är till videon ovan. Snorbra är den. Får såna sommarvibbar när jag hör den. Precis sådär ska dom alltid låt. Funkigt, popigt, men ändå lite rock över det. Svinbra. De är tydligen i studion nu och spelar in material till nästa album. När den släpps kommer jag inte vänta lika länge med att lyssna igenom det. Sanna mina ord!

RSS 2.0