Söndagsölen!

image10

Skippa utgång ikväll och imorgon. Kör hårt på Söndag. Det ska jag göra!

Imorgon är det fredag igen

Veckorna går sjukt fort just nu. Känns som det var igår som det var fredag och jag drack öl på Annakhan. Men det känns längesen som jag hade tentan i handelsrätt, trots att det var samma dag. Imorgon är det fredag igen och jag har massa planer, men vill samtidigt bara stänga av mobilen och inte lämna min soffa. Fast det kan man ju göra nån annan dag också.
Det börjar verkligen bli höst nu. Alla är förkylda. Alla klagar på att det är kallt. ALLA är på jakt efter en ny vinterjacka. Konstigt att alla köper nya vinterjackor varje år. Det är ju inte som när man var liten och verkligen slet ut jackorna. Jag har haft två vinterjackor ett gäng vintrar nu och känner att jag behöver något nytt. Har kollat på en lila som jag är lite sugen på. Svarta och allmänt mörka färger är lite tråkigt. Man vill ju ha en färgklick i den gråa hösten. Men samtidigt så passar ju en svart jacka till i princip allt.
Kanske en grå... hmm....

Jag är bjuden. Är du?

image9

Det var väldigt längesen jag var på Solidaritet. Tror det var precis i början efter att de hade renoverad, byggt om eller whatever.. Efter tiden då det hette Halv Trappa Plus Gård. Var inte särskilt imponerad. Var mycket folk, men jag fann inga bästisar. Men nu har det gått ett tag sedan dess, och det vore ju dumt om jag inte gav stället en ny chans nu när Stonebridge är där. Han har ju som bekant varit resident där några månader nu och det vore ju synd att missa honom igen.
Första gången jag var på HTPG är en klassiker i sig. Det var ett gäng år sen nu och jag hade inte riktigt åldern inne, men som tur var fixade Tony biffen. Hans kompis hade klubben då, så vi drog i några snören och sen var det klart. Jag tyckte det var mest äldre där, och på den tiden var dom äldre inte mycket att ha. Men det är en aning pryl. Iaf, det som gör kvällen till en klassiker är att vår vän Mackan blev Jonathan from Amsterdam den kvällen och lyckades utföra stordåd. Jag kommer aldrig glömma karaktären som jag tyvärr inte träffat sen den kvällen. Han var min vän då och jag hoppas att jag kommer få träffa honom åtminstone en gång till innan han försvinner för gott.
Nu undrar säkert nån vad det är för speciellt med Jonathan.. och det ska jag säga er är en hemlis.

Peedi Peedi!



He´s back! Bästa rapparn på Freeways debut. Ge Peedi lite feta beats och du har en ny hiphop klassiker!

Vad händer med min blogg?

Jag skrev precis ett långt inlägg om mtvs reklamfilmer och om en svensk version av Entourage. Men nu är allt borta? Säg till om ni hittar inlägget nånstans....

Veckans hitvarning!

Idag upptäckte jag en för mig ny artist. Paolo Nutini heter mannen. Jag är ju inte direkt känd för att lyssna på singer-songwriters. Men detta var grymt. Bästa plattan jag hört på länge. Rakt igenom svinbra. Albumet heter These Streets. Hiten heter Last Request och den kan ni lyssna på här nedan:


Första tyskalektionen

Idag när jag lagade mat kom jag och tänka på en väldigt kul grej som hände när jag runt 11-12 kanske. Det var när vi hade vår första lektion i tyska. Det var nån gång under de sista åren av mellanstadiet. På den tiden hade man en lärare i alla ämnen, förutom i idrott, slöjd och musik. Men nu när det var tyska fick vi en ny lärare igen. Det första hon sa när vi kom in på morgonen var "gute morgen". Och vi fattade ingenting. Alla bara stirrade på varandra. Blickarna sa, "vad sa hon precis". Och på rasten började snacket.
-Sa hon ont i magen?
Alla var tyckte det lät bäst och roligast. Sen skrattade vi i timmar och hälsade på varandra med "ont i magen".
Underbart minne.

TV-Höst

Hösten är här, och med den kommer alla tv-serier. Jag är ganska rastlös när det gäller serier och följer många serier "the american way" så att säga. Tv-kanalerna vi har här ligger ju en aning efter de amerikanska tyvärr. Förra veckan drog Prison Break igång med säsong 3. Med tanke på hur det slutade i säsong 2 så var jag väldigt skeptisk till hurvida en till säsong skulle funka. Men jag måste säga att det är rätt bra. Varje avsnitt slutar med en cliffhanger, precis som det ska va.
På torsdag börjar The Office igen. Hoppas det är lika bra som tidigare. Skådisarna i den serien börjar dyka upp i diverse hollywoodfilmer så det är väl en tidsfråga innan dom lägger ned serien. De borde göra det snart i såna fall, när den är som bäst. Iofs är det inte så långa avsnitt, och de kan inte ta särskilt lång tid för dom att film en säsong. Så Steve & co borde ha tid att göra filmer och serien.

Våra svenska kanaler bjuder inte på så mycket kul. Boston Tea Party var faktiskt inte så kul som jag trodde. För mycket snack med den stela panelen i studion. Hade hoppats på lite fler roliga clip. Veckans macka, hypnotisören osv. Blir kanske roligare allt eftersom. Jag måste faktiskt ändå erkänna att jag börjar tröttna på Fredrik&Filip. Är jag den enda?

Jag har skrivkramp

Går lite segt med bloggandet just nu. Har inte velat dela med mig av något, plus att jag har haft skrivkramp. Men idag har jag en nyhet att berätta för er.
13:e oktober smäller det. Russian Spring Break kickar igång på Hotel Reisen igen. Ni vet var ni hörde det först.
Gör er redo, hipsters, kreddsters, kickers, everybody! Ni vet var ni kan hitta mig i höst.

image8

2 days in Paris



Detta var en oerhört kul film. Se den!

Johan Glans är roligast i Sverige

Ingen annan än Johan Glans kan vända "Croque Monsieur", till att vara en fransk variant av Trafikmagasinet. He´s a genious! Jag har länge velat se honom live, men det blir sällan av. I höst ska jag försöka göra det. Jag måste erkänna att det inte legat så högt på min prioriteringslista det senaste året. Det lockar inte att dra på Norra Brunn på en fredagskväll då han brukar vara där. När han och David batra hade räkfrossa kändes det som han hade sin peak. Nu med Parlamentet, Kvarteret Skatan, Hjälp! och allt annat på tv, känns det som han blivit lite softare. Inte lika brutal. Men jag kan ha fel.
I höst ska han på turné med Henrik Schyffert. Det borde man faktiskt gå och se. Schyffert skiter jag i, men Glans vill jag se. Innan han bli folkkär och börjar "dra fräckisar" på allsång på skansen.


Det slutade regna!

Äntligen! Under tiden som jag väntat har jag hittat mitt nästa skoinköp.
Jag ska spring dit direkt och kolla om de är lika fina i verkligen. Snakeskinen ser lite risig ut, men det kan ju vara bilden som luras. Perfekta vinterskor. De matchar snön så bra!

EDIT!

Så fort jag klev ut genom porten började det regna igen, så nu är mina nya skor med mocka förstörda. fuck

Fucking regn

Idag gick jag upp rätt så tidigt för att vara en lördag. 10 ringde klockan och jag var uppe direkt. Jag hade tänkt glida på stan, ta en långpromenad, lyssna på iPoden och ba slacka lite. Men hur gick det med det? Har inte ens gått ut för att handla frukost. Det har regnat varenda sekund sen jag vaknande. Istället för göra det jag ville har jag lirat pes, lyssnat igenom Kanos platta, Kanyes platta och 50 cents platta. Deras senaste alltså. Inte många hitvarningar på dom tyvärr. Kanos var bäst, den passade bäst till dagens väder. Lite brittish rap går hand i hand med hösten i Stockholm. Ska dra på lite Dizzee bara för det.
Jaha, ska man plugga lite kanske? nä. Ska man städa lite? nä. Ska man dra och köpa lite godis och kolla på "this is england"? JA.


Snart är det avspark

Malmö FF ska strax köra över Trelleborg. På med halsdukarna, kalsongerna, matchtröjorna, vad som helst som är himmelsblått. Nu kör vi. Vi glömmer förlusten mot AIK och tänker tillbaka mot gamla tider då guldet var i Malmö.

På tal om Malmö. Checka den här videon med malmös just nu bästa rappare, kanske Sveiges enligt vissa av er?
http://www.mtv.se/overdrive.php?StoryId=15441&OdId=55834

RSS 2.0